Una Hivernada als Gels

Una Hivernada als Gels

Novel·la científica amb grans dosis d’aventura i ficció.  VERNE, Jules (1989): Una hivernada als gels, Edicions Bromera. Ciutat d’edició: Alzira. Edició actual, 1997. Pàgines: 116. Públic al que va dirigit, sobre tot, aquesta adaptació va dirigida a la gent jove que li agraden les històries d’aventures.

IES Isabel de Villena (València).

UNA HISTÒRIA QUE DONA FRED

Aquest llibre està ambientat en l’època del segle XIX, on la majoria dels països europeus estan en plena revolució industrial. La història comença en un poble situat a la Bretanya francesa, anomenat Dunkerque. Jean Cornbutte és un home major que ha sigut mariner durant quasi tota la seua vida. Però un dia decideix cedir-li el lloc al seu fill, Louis. Aquest és un home de complexió forta i molt valent, per tant, no li costa gran faena ser el capità del vaixell de son pare. Un dia durant un viatge a Noruega, el vaixell es troba amb el Maelström, una tempesta duríssima. Els tripulants de la Jeune-Hardie (nom que rep el vaixell) albiren un vaixell noruec afectat per la tempestat, alguns van en la seua ajuda, entre ell Louis, però cap mariner torna. Quan el vaixell torna a Dunkerque i informa dels successos, Jean decideix anar a buscar al seu fill, tot i que segurament es trobe al Pol Nord.

La novel·la conta una història plena d’aventures, emocions, perills i sorpreses que des del principi enganxen al lector per que continue llegint. A més, el relat compta amb una característica que fa que la història siga encara més interessant, i és l’entorn en el que transcorre quasi tota la història. Es tracta de l’Àrtic, un dels entorns més hostils de la Terra que té diversos perills com la falta d’aliment, les extremes temperatures que quasi mai arriben per damunt de 0º centígrads, el Sol, ja que durant sis mesos es de nit i els animals com ossos polars que et poden atacar. Tot això fa que la història siga molt completa i interessant per al lector.

Els personatges són els típics mariners de mars perilloses. Són per tant, mariners valents, forts i experimentats, que mai tenen por d’enfrontar-se al perill. Per aquest motiu no recullen mai per molt difícil que siga la situació. També hi ha dos tipus de personatges, els que estan a favor de Louis i per tant volen trobar-lo i altres com Adree Vasling que volen donar per mort a Louis i casar-se amb Marie. Per això al final de la història hi ha una gran baralla entre aquests dos grups.

Recomanaria aquest llibre per cinc raons:

  1. És una mescla de gèneres molt interessants cadascú: d’aventures, novel·la científica i de ficció.
  2. No es fa pesat, ja que la història és entretinguda i gens repetitiva.
  3. És fàcil de llegir, no té paraules complicades ni oracions extranyes.
  4. Et dona algunes dades científiques i per tant, augmenta alguns coneixements.
  5. Té un glossari a la part posterior per si no entens alguna paraula.

David Maldonado

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: