Tirant lo Blanc

Tirant Lo Blanc

Novel·la cavalleresca que mescla elements reials i de ficció.  MARTORELL, Joanot (adaptada per Marí Joan de Galba en 1990) : Tirant lo Blanc, Edicions Bromera. Ciutat d’edició: Alzira. Edició actual: maig de 2009 (48a). Pàgines: 187. Públic a qui va dirigit el llibre: segons la meua opinió, aquest llibre el pot llegir qualsevol persona que no li coste llegir quasi 200 pàgines. Però pense que és un llibre entretingut amb bon argument i bona narració i per això pense que qualsevol el pot llegir sense por que no li agrade.

IES Isabel de Villena (València).

UNA HISTÒRIA CAVALLERESCA

Aquesta novel·la narra els fets que succeïren durant el segle XV fora de la Corona d’Aragó, concretament a la zona de l’Imperi Romà d’Orient, també conegut com Imperi Bizantí. El protagonista és Tirant lo Blanc, un important cavaller francès que acudeix en l’ajuda de l’Emperador de l’Imperi Grec. L’Emperador té una edat avançada i davant l’imminent conquista dels turcs sobre el seu imperi demana ajuda a Tirant, i aquest accepta ja que se ho demana el seu senyor, el rei de Sicília. Des d’eixe moment es succeeixen una sèrie de batalles contra els musulmans i també sorgeixen amors que aconseguiran enganxar-te a la novel·la.

La novel·la és una gran mescla d’elements reals i de ficció, així com de diversos estils de novel·la. Ja que és una mescla entre novel·la d’aventures, eròtica  i amb tocs d’humor i ironia. A mi personalment, m’ha agradat molt la forma de narrar les batalles, ja que et situa enmig de la guerra i fins i tot pots veure els colps i la sang brollant. També aconsegueix que estigues en tensió a l’hora dels amors secrets, ja que no vols que agafen als enamorats, ja que això representaria un gran càstig per a ells.

Pel que fa als personatges, hi ha molts i de diferents característiques. Hi ha traïdors, cavaller valents i virtuosos, dones d’alt llinatge, donzelles comunes i extraordinàries, nobles importants i reis de molts països. El què més em sorprèn, és què ambdós bàndols (cristians i musulmans) dialoguen en certes ocasions com si res passara  entre ells i, més tard es maten al camp de batalla. També he de dir que mentre dialoguen els dos grups afirmen que s’odien mútuament però no el demostren ja que estableixen relacions molt cordials.

Cinc raons per les que recomanaria aquest llibre són:

  1. Té una bona història plena de moments interessants i aventures.
  2. Et dona a conèixer certa informació de l’època i del mode de vida de les persones d’eixe temps.
  3. Perquè és un dels llibres més importants de la literatura valenciana/catalana.
  4. La perfecta mescla entre els dos grans gèneres del llibre: el d’aventures i l’eròtic.
  5. Els personatges són persones normals i corrents que pateixen i s’alegren igual que les persones. I per tant això ajuda a situar-te en la història.

David Maldonado 3r A

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: